TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
 
 
 
TLL Media Българското специализирано техническо списание за енергетика
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

PV СИСТЕМИ

Енерджи ревю » Сп. Енерджи ревю - брой 2, 2011, Юни
Българският фотоволтаичен пазар проучване на списание Енерджи Ревю

Българският фотоволтаичен пазар – проучване на сп. Енерджи ревю

Списанието на българската енергетика ЕНЕРДЖИ РЕВЮ инициира първото по рода си проучване на фотоволтаичния пазар у нас. Екипът на редакцията представя моментното състояние на фотоволтаичния бизнес в България чрез мнения, коментари и анализи на експерти в областта, данни от различни институции, преглед на предлагането, базиран на мащабно допитване до фирми производители, интегратори и търговци, консултанти и експерти. Като резултат от проучването предлагаме на читателите си няколко статии, части от които представяме и на английски език, даващи в цялост обща моментна снимка на пазара у нас, актуална към края на май 2011 г.
Първата част обхваща ПАЗАРЕН АНАЛИЗ на фотоволтаичния бизнес в България към момента, включващ данни, графики, статистика и интервюта.
Във втората част представяме българското производство и мястото на българските производители на соларно оборудване: панели, инвертори, монтажни системи. Компаниите са представени чрез типова информация за дейността и мащабите им. Поместени са и интервюта с представители на някои от българските компании-производители.
Следва  преглед на предлагането у нас на продуктите на водещите световни имена във фотоволтаиката. То е базирано на интервюта с производителите или на официални данни, публикувани от съответната компания. В него участват производители на: соларни клетки и модули, инвертори и монтажни системи, както и някои от най-изявените системни интегратори и търговци у нас.
За да бъде пълна картината, представяме ключовите в страната PV проекти – реализирани или в процес на реализация. Предлагаме на читателите информация за 30 проекта у нас, базирана на данни, предоставени от техните инвеститори или изпълнители.
Проучването на българския фотоволтаичен пазар, инициирано и реализирано от сп. ЕНЕРДЖИ РЕВЮ, няма претенциите за абсолютна изчерпателност. То се подкрепя от Българската фотоволтаична асоциация – сдружение на над 100 компании от соларния бранш, работещи у нас. Идеята на водещото техническо списание за ВЕИ енергетика в България е резултатите от проучването чрез относителна представителност да предоставят на бранша систематизиран поглед върху пазара и сравнителна яснота. Бидейки първото по рода си мероприятие, правено досега за фотоволтаичния бизнес в България, то носи и предимствата, и недостатъците на началото.
Данните, публикувани в проучването, са актуални към периода на събирането им - между 15 април и 25 май 2011 г. Всички марки и търговски имена, споменати в проучването, както и използваният илюстративен материал, принадлежат на съответните им собственици. Редакцията не се ангажира с цитирани мнения и позиции, както и не носи отговорност за достоверността на подадените данни и информация.Етикети:   бългаски фотоволтаичен пазар   проучване   пазарен анализ   солари   слънчева енергия   българия   възобновяеми енергийни източници   веи  

Други статии от рубрика PV системи


« Назад
ViaExpo
BPVA
Екология и Инфраструктура
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2018 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media