TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
 
 
 
TLL Media Българското специализирано техническо списание за енергетика
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

ФИРМЕНИ СТАТИИ

Енерджи ревю » Сп. Енерджи ревю - брой 2, 2019,
Новият двигател Cat® C4.4 генерира повече мощност и въртящ момент в компактни размери


Новият двигател Catв C4.4 е компактен агрегат с висока специфична мощност, идеален за производители на оборудване, целящи да реализират спестявания в производството. Четирицилиндровият 4,4-литров двигател отговаря на стандартите EU Stage V и US EPA Tier 4 Final и се предлага с различни мощности - от 82 kW (110 hp) до 150 kW (200 hp), и с максимален въртящ момент до 825 Nm (609 lb-ft).

Вследствие на непрекъснатото развитие на технологиите, новият двигател е със значително подобрение на горивната ефективност и на специфичната мощност, като клиентите се радват на 15% повече мощност, 10% повече въртящ момент и 5-10% намаление на разхода на гориво.

"В условията на конкурентен пазар, където производителите на машини се стремят да повишават рентабилността, ние помагаме на производителите на оригинално оборудване да реализират спестявания и да повишат продажбите благодарение на повишената горивна ефективност на машините", казва Мат Коулман, продуктов директор за двигатели с обем от 2,8 до 7,1 литра.

Като част от непрекъснатия стремеж за намаляване на общите разходи за производство, двигателят С4.4 включва подобрения в системата за третиране на отработените газове, за да гарантира незабележим процес на регенерация, който не намалява производителността на машината, премахва нуждата от обслужване и осигурява максимално полезно време за работа.

"Ние сме уверени в качествата и надеждността на нашата нова платформа. Производителите на оригинално оборудване, които се стремят да реализират спестявания и да повишат продажбите на своите машини, могат да бъдат уверени, че издръжливостта на двигателя е достатъчна за целия експлоатационен живот на машината," казва Колман.

Типичните приложения на двигателя C4.4, произвеждан в Питърбъро, Великобритания, включват компактна строителна техника, минодобив, промишлено оборудване, селско стопанство, наземни машини за поддръжка на летища, машини за озеленяване, както и широка гама от други видове оборудване.

Сервизната поддръжка за запазване на максималната ефективност на двигателя C4.4 се осигурява от глобалната дилърска мрежа на Cat, предлагаща обслужване на световно ниво. Дилърите на Cat предлагат оригинални части Cat и различни услуги, включително планова поддръжка и разширен сервиз (ESC), за оптимизиране на живота на двигателя и намаляване на експлоатационните разходи. Наред с това сервизните техници на дилърите са обучени да обслужват цялата гама дизелови двигатели Cat.


Диаметър на цилиндъра        105 mm (4,1 in)
Ход на буталото                        127 mm (5 in)
Максимална мощност               150 kW (200 hp)
Максимален
въртящ момент
                           825 Nm (609 ft-lb)
Стандарти за емисии                  EU Stage V;
                                                           U.S. EPA и
                                                           CARB Tier 4 Final,
                                                           Япония 2014;
                                                           Корея Tier 4 Final


Елтрак България ЕООД
бул.”Европа” 439, София 1331
денонощен телефон: 0700 148 48
София:02/808 31 81; Бургас:056/80 68 51
Варна:052/57 44 00; Ст. Загора:042/28 00 80
www.eltrakbulgaria.comЕтикети:  

« Назад
Via Expo
BPVA
Екология и Инфраструктура
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2019 TLL Media        Начало   |   Политика за поверителност и защита на личните данни   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media