TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
 
 
 
TLL Media Българското специализирано техническо списание за енергетика
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

БИЗНЕС

Енерджи ревю » Сп. Енерджи ревю - брой 3, 2018,
Международният ядрен форум 2018 с акцент върху подходите за управление на АЕЦ

Традиционната международна ядрена конференция “Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност”, организирана от Българския атомен форум (Булатом), ще се проведе между 6 и 8 юни т. г. във в. к. “Ривиера”, Варна.

Събитието ще бъде открито с поздравителни адреси от председателя на Булатом Богомил Манчев, вицепрезидента на Република България Илиана Йотова, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителния директор на АЕЦ Козлодуй Иван Андреев и председателя на Агенцията за ядрено регулиране Лъчезар Костов.

По време на пленарната сесия в първия ден от конференцията ще бъдат обсъдени възможностите за строителство на нова ядрена мощност в България, състоянието и бъдещите планове на ядрения сектор на Чехия, както и опитът в удължаването на срока на експлоатация на енергоблоковете в Украйна.

Програмата във втория ден на форума ще продължи с паралелно провеждане на две секции, съответно на тема “Перспективи в развитието, експлоатацията и поддръжката на ядрени съоръжения – нови подходи” и “Технологии и практики при извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения.

Преработка и съхранение на радиоактивни отпадъци и отработено ядрено гориво – обмен на информация за изпълнение на подобни проекти”. Сред акцентите в рамките на първата секция ще бъдат теми като обещаващи цифрови системи за измерване и контрол, възможности за съкращаване на разходите за една нова атомна централа и др.

Във втората секция експерти от Държавно предприятие “Радиоактивни отпадъци” ще представят организацията на радиационния и дозиметричен контрол при изпълнение на дейностите по извеждане от експлоатация, както и резултати от работата на Цех за намаляване на размерите и дезактивация. Като част от следобедната програма на 7 юни е предвидена постерна сесия.

Последният ден от конференцията ще бъде посветен на изпълнението на проекта за удължаване срока на експлоатация на блокове 5 и 6 в АЕЦ Козлодуй. Участниците във форума ще представят актуална информация за удължаването на срока на експлоатация на реакторната установка и строителните конструкции на блок 6, управлението на стареенето на корпусите на реакторите на енергийни блокове 5 и 6 на АЕЦ Козлодуй, както и за възможностите за удължаване на срока на експлоатация на помпеното оборудване в АЕЦ. Програмата за 8 юни включва още и панел за обмяна на информация и опит със студенти от български университети.Етикети:   Булатом   ядрена енергетика   АЕЦ Козлодуй   ДП РАО  

« Назад
Via Expo
BPVA
Екология и Инфраструктура
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2019 TLL Media        Начало   |   Политика за поверителност и защита на личните данни   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media