TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
 
 
 
TLL Media Българското специализирано техническо списание за енергетика
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

БИЗНЕС

Енерджи ревю » Сп. Енерджи ревю - брой 4, 2017, юли
WAGO акцентира на нов модул за енергиен мениджмънт

За поредна година WAGO Kontakttechnik привлече интереса на посетителите на Hannover Messe с редица иновативни продукти и решения. Сред акцентите на щанда на компанията бе новият M-Bus Master модул (753-649), който позволява директно да се свържат до 40 M-Bus устройства за отчитане на данни за потребление и енергия.

Новият модул значително опростява инсталацията и настройката, премахва необходимостта от допълнителни устройства за преобразуване, а с ширината си от 12 мм спестява пространство на монтажната шина. В зависимост от контролера WAGO отчетените данни могат да бъдат предавани по гъвкав начин чрез съществуващия Fieldbus протокол на системата за управление, например BACnet или MODBUS, като така се избягва нуждата от допълнително опроводяване.

На изложението WAGO представи и модул за енергиен мениджмънт за трифазни електрически системи (750-494/000-005), който позволява да се записват AC и DC токове с големина до 20 000 A чрез външни съпротивления вместо с традиционни токови трансформатори. За всяка фаза от трифазната електроснабдителна мрежа модулите на WAGO изчисляват активна мощност, фактор на мощността, регулиране на фаза, привидна мощност и мощност в неактивен режим, пикова стойност на тока и др.

При правотокови приложения модулът изчислява съответните стойности на мощността чрез напрежението и тока. Това прави новите модули на WAGO от серия 750 идеални за откриване на неизправности и изчисляване на енергопотребление в области с високи стойности на AC/DC ток.

Компанията акцентира и на новите трифазни захранвания от серия Epsitron Eco на DC 24 V с номинални токове 20 А и 40 А, които осигуряват надеждно захранване за електрически системи и машини. Те редуцират експлоатационните разходи чрез усъвършенстваните си характеристики: LED индикация на статуса, регулируемо от предния панел изходно напрежение, нива на ефективност до 82% и технология Cage Clamp, елиминираща необходимостта от поддръжка.

Друга новост от WAGO, която направи своята премиера на Hannover Messe, бе модулът за автоматично рязане на маркировки към термотрансферния принтер smartPRINTER. Модулът може да се интегрира към устройството само с няколко прости стъпки. Издръжливото висококачествено японско острие на модула гарантира прецизни и добре оформени ръбове – режещият модул надеждно отрязва маркираните материали на точното място. Бяха представени и нови самозалепващи маркировки за кабелни канали и табла.

ВАГО БългарияЕтикети:   WAGO   M-Bus Master модул   енергиен мениджмънт   Epsitron Eco   smartPRINTER  

Други статии от рубрика Бизнес


« Назад
Via Expo
BPVA
Екология и Инфраструктура
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2019 TLL Media        Начало   |   Политика за поверителност и защита на личните данни   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media