TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
 
 
 
TLL Media Българското специализирано техническо списание за енергетика
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

БИЗНЕС

Енерджи ревю » Сп. Енерджи ревю - брой 4, 2017, юли
Проведе се петата годишна среща с ключови клиенти и организации от ядрения сектор на ЕнергоСервиз

Hа 22 и 23 юни т. г. ЕнергоСервиз АД организира петото издание на превърналата се в традиционна годишна среща с ключови клиенти в РИУ Правец Ризорт. Тази година събитието бе с разширена тематика поради големия интерес в предишните издания.

Специални гости на срещата бяха Доминик Комт, директор продажби за Европа, Средния Изток и Африка на системи за радиационен мониторинг, Mirion Technologies (Франция), и Гюнтер Фишер, регионален директор на системи за наблюдение, Mirion Technologies (Германия).

“За поредна година компанията кани представители на свои български и чуждестранни партньори от ядрения сектор да обменят опит и да се запознаят с нови продукти и услуги в областите ядрена автоматика, безопасност и радиационна защита”, коментираха организаторите.

Сред тях бяха експерти от Агенцията за ядрено регулиране, посолството на САЩ, АЕЦ Козлодуй, АЕЦ Козлодуй – Нови мощности, АТП - АтомТоплоПроект, Български институт по метрология,  Българско ядрено дружество, ЕнпроКонсулт, Държавно предприятие “Радиоактивни отпадъци”, И Кю И България, Mirion Technologies, MATE-FIN, Оскар-Ел, Сухопътни войски, Технически университет-София, Риск Инженеринг, Уестингхаус Енерджи Системс - клон България.

Програмата в първия ден на събитието включваше презентация на софтуера, управляващ различните по вид компоненти в системите за радиационен мониторинг, произвеждани от световния концерн, представена от Доминик Комт. Колегата му Гюнтер Фишер запозна участниците в срещата с технологии за наблюдение при извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения.

Присъстващите имаха възможност да се запознаят с опита на MATE-FIN, Румъния в интегрирането на системи за радиационен мониторинг в АЕЦ Черна вода. Техническият директор на ЕнергоСервиз сподели опита на инженерите от компанията при изпълнение на проекти и реализирани решения на база технологии на Miron Technologies. В края на деня представителите на ХАХ, България запознаха аудиторията с иновативни решения за анализ на води.

Събитието продължи с презентациите на Уестингхаус Енерджи Системс - клон България на тема "Планове за удължаване на ресурса на Компютърно-информационна управляваща система Ovation в АЕЦ Козлодуй", И Кю И България и АЕЦ Козлодуй – Нови мощности.

“В заключение на Петата годишна среща експертите от областта изразиха надежда за вземане на решение за изграждане на нова мощност и така да бъде съхранен натрупаният инженерен опит в безопасната, надеждна и рентабилна експлоатация на ядрени съоръжения”, обобщиха от ЕнергоСервиз.Етикети:   ЕнергоСервиз   EnergoService   Mirion Technologies   MATE-FIN  

Други статии от рубрика Бизнес


« Назад
Via Expo
BPVA
Екология и Инфраструктура
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2019 TLL Media        Начало   |   Политика за поверителност и защита на личните данни   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media