TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
 
 
 
TLL Media Българското специализирано техническо списание за енергетика
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

НСА и ИКЕМ подписват меморандум за сътрудничество в електрическата мобилност

Енерджи ревю » Сп. Енерджи ревю - брой 5, 2016, септември » НСА и ИКЕМ подписват меморандум за сътрудничество в електрическата мобилност

НСА и ИКЕМ подписват меморандум за сътрудничество в електрическата мобилност
НСА и ИКЕМ подписват меморандум за сътрудничество в електрическата мобилност

Националната спортна академия (НСА) и Индустриален клъстер “Електромобили” (ИКЕМ) подписаха меморандум за сътрудничество и развитие на електрическата мобилност, съобщават от ИКЕМ.

Очаква се на територията на НСА да бъде инсталирана зарядна станция за електромобили, която ще стане част от националната мрежа за зареждане на електрически превозни средства – Булчардж (Bulcharge).

Също така в рамките на меморандума ще бъде разработен модел за използване на малки лекотоварни електромобили за поддръжка на тревните площи и парковете на територията на НСА. Активно ще се работи и за използване на електромобилите в спорта, обясняват още от ИКЕМ.

Наскоро ИКЕМ и Българската федерация по автомобилен спорт обявиха намеренията си да създадат специална комисия за електромобилен спорт и алтернативни горива към Федерацията.

Споразумение за сътрудничество ще бъде подписано и между ИКЕМ и район “Студентски”. Целта е ускоряване навлизането на електрическата мобилност в района и създаване на карта на местата за зарядни колонки за електромобили. В проекта активно участие ще вземе енергоразпределителното дружество ЧЕЗ, което е член на ИКЕМ.

До 2018 г. се очаква 190 нови автобуса да заменят част от старите автобуси в автопарка на “Столичен автотранспорт” като част от проект за подобряване качеството на атмосферния въздух в София. Двайсет от новите автобуси са електрически, а други двайсет – хибридни или с други алтернативни горива.Етикети:   ИКЕМ   електрическа мобилност   електромобили   Булчардж  

Други новини

BPVA
Екология и Инфраструктура
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2018 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media